Vanaf nu ook 4 spelers mogelijk

Hallo, het heeft een tijdje geduurd, en ik heb nog wel wat werk om eens het spel en de handleiding grondig onder handen te nemen, maar ik wil nu al de versie voor 4 spelers hier online zetten, omdat het wel de meest gevraagde aanpassing is.

Je vindt deze versie hier, en hij werkt zoveel mogelijk zoals de andere versie, dus als je vertrouwd bent met de huidige versie, levert deze niet echt veel problemen op. De enige grote verandering is dat ‘4’ nu de vierde speler activeert en ‘spatie’ de tijd stopzet.
http://dekompagnie.be/DSM3x4.zip

Advertentie

38 Reacties to “Vanaf nu ook 4 spelers mogelijk”

 1. Luc Geleyns Says:

  Ik heb het programma vorig weekend gebruikt tijdens ons straatfeest en het is fantastisch gelukt! De deelnemers waren zeer enthousiast. Het heeft wel wat tijd gekost om alles voor te bereiden maar dat was het waard.
  We hebben het wel met 2 personen gedaan: 1 bedienaar van het programma en 1 presentator. De 2 acties tegelijkertijd zijn zeer moeilijk omdat de bedieningsinterface toch complex is.

 2. Niek Vermandere Says:

  Eerst en vooral thumbs up voor de bedenker hiervan. Het is goud waard…

  Eén vraagje evenwel: Ik stel vast dat de seconden trager weg tikken dan ‘echte’ seconden. Ik heb een bijzonder recente PC dus ik veronderstel dat de flash naar behoren draait. Valt hier iets aan te doen? Ik vrees anders dat de kandidaten bij de finale met gigantische overschotten aan seconden zullen eindigen, doordat ze meer tijd krijgen.

  Bedankt alvast voor een antwoordje!

  groeten

 3. myT Says:

  Mooi gedaan Jonathan! Bedankt!
  Wel vond ik het zelf niet zo eenvoudig om een spel voor te bereiden. Daarom heb ik net een Excel template gemaakt om het geheel wat te vereenvoudigen. Alle info kan je op mijn blog terugvinden: http://mytselection.blogspot.com/2010/12/de-slimste-mens-ter-wereld.html

  Als je deze excel zelf wilt hosten is dit geen probleem voor mij.

  Groetjes,
  myT

 4. myT Says:

  In de finale, ronde 15 wordt vraag 4 (&f154) niet goed uitgelezen denk ik. Deze wordt steeds als leeg weergegeven in mijn test.

 5. bernier Says:

  Ik wil de uitvinder hiervan toch wel heel hard bedanken! Hier was ik al even naar op zoek! Ik wil eigenlijk geen opmerkingen hierop geven want ik besef ook wel dat hier heel veel tijd ingekropen is! Maar ik zit toch wel met een paar schoonheidsfoutjes. In De puzzelronde staan de woorden in het middengecentreerd bij mij. en word elk woord gesplitst. zelfs bij een woord van 7 letters. En in de ronde het collectief geheugen, start het eerste goede antwoord met 20 sec. en de laatste 2 goede antwoorden met 50. Wat nogal redelijk veel is! Maar het spel op zen eigen vind ik dus echt super om te gebruiken! Bedankt dat je hiervoor zoveel moeite gedaan hebt.

 6. Alessio Says:

  Eerst en vooral, dikke pluim…heel leuk om te gebruiken en na de handleiding doorgenomen te hebben ook redelijk goed bestuurbaar.
  Toch ook even bevestigen hetgeen myT zegt…bij mij ook leeg antwoord.
  Geen last van de de 50 sec kwestie in het collectief geheugen.
  gr.

 7. DeeWee Says:

  Beste Jonathan,

  Gaan uw prachtige game uitproberen op het werk (om te zien wie er nu echt de slimste is). zit wel met een probleem. Kan geen foto’s ophalen uit de bronmap (wel juist formaat en jpg-formaat (het zijn foto’s van het net die via PIXresizer zijn aangepast))
  Computer werkt met Windows7
  Graag uw antwoord en dikke proficiat voor uw werk.

 8. diederiek Says:

  Zeer zeer zeeer mooi werk !
  ik had dit zelf gemaakt met powerpoint-presentatie en nog eens apart een excel-file met de tijd. + apart nog eens een programmatje voor de finale…
  Maar hier alles in 1 zeg! Proficiat

  Als ik iets zou mogen toevoegen, zou ik kiezen voor een tussendia met de naam van de volgende ronde die ook zo passeert zoals in de slimste mens zelf… (eventueel met het passende muziekje erbij?)

  Nogmaals, zeer goed werk!
  Groeten
  Diederiek

 9. Bart Decoster Says:

  Heel erg mooi gedaan!
  Werkt goed en ik zal het zeker meer gebruiken dan deze 1ne keer!

  Bart

  PS: Er staat een typfoutje in het downloadblokje onder het spel voor 4 spelers 😉

 10. DeeWee Says:

  01 juli 2011. Het komt heel dichtbij onze “slimste mens van Akanta”
  De try-out verliep bijna vlekkeloos. Nu maar duimen voor de grote finale.
  De sfeer op de werkvloer zit er al helemaal in.

  ik vertel later hoe het geweest is.

  grts

  Deewee

 11. Lien Says:

  Superleuk gedaan! Maar een klein probleempje bij het spel met 4 spelers: bij de finale is het bij mij niet mogelijk dat speler 4 meedoet.. Is hiervoor een oplossing?

  • deslimstemens Says:

   Vreemd, ik heb het net nog eens snel geprobeerd, en het lijkt mij te lukken. Welke spelers klik je aan in de linkse en rechtse kolom?

   • Lien Says:

    Het is inorde! Ik drukte de nr in van de speler die verloren is, zodat als ik 2 indrukte enkel 1 en 3 meespeelden.. Ik wist toen nog niet dat je de spelers ook kon aanklikken! Bedankt voor de reactie!

 12. Karolien Says:

  Super!! Als leerkracht kan je hier prachtige dingen mee doen! Mijn leerlingen zullen hun ogen open trekken!
  Ik stuitte wel op een probleempje.. Ik laat ze in groepen werken, dus ik speel het spel voor 4 spelers om de groepjes zo klein mogelijk te houden.
  Er staat in de handleiding dat je ‘4’ moet intypen om alle speler te deselecteren zodat de tijd stopt.
  In het spel met 4 spelers, heb ik echter de knop om de tijd te stoppen nog niet gevonden? Aangezien knop 4 hier ook speler 4 selecteert. Nu loopt de tijd dus constant door :s
  Hoe los ik dit op?
  Groetjes!

 13. Sam Says:

  Hey,

  Mooi programma. Maar ik zie dat er geen updates meer komen.. Wil je het niet open source maken, op Github zetten? Dan iedereen er aan verder werken…

  groetjes,
  Sam

  • deslimstemens Says:

   Hallo,

   De code achter het programma zit onbegrijpelijk slecht in elkaar, ik ben al blij dat ik er zelf soms aan uitraak, dus github is niet meteen een optie. Momenteel ben ik aan het praten met SBS, maar als daar niets van komt zou een volledig nieuwe versie op github wel een optie zijn. Ik kan dan zorgen voor pseudocode en wireframes, anderen zullen die dan moeten omzetten in (bij voorkeur) HTML, CSS en Javascript (met hier en daar wat extra technologie voor het opslaan en delen van quizzen).

   Groeten,

   Jonathan

  • deslimstemens Says:

   leuk, het is in feite geen bijster ingewikkelde applicatie, het moeilijkste is de besturing en het maken van de quiz toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Als je wil kan ik wel eens kijken of ik de .fla nog terugvind, maar ik heb het echt geschreven als tijdverdrijf en om Flash wat (op mezelf) te leren. Vandaar dat het vol zit met global variables, workarounds en code die verspreid is in frames en objecten (soms zelfs onzichtbare objecten), deels omwille van mijn amateur-zijn, deels omdat het oorspronkelijk gemaakt was als muis-bestuurde applicatie

 14. Sarah Says:

  Ik heb alle stappen reeds doorlopen en daar heeel veel werk aan gehad, en nu staat er dat ik DSM3x4.fl moet openen met internetbrowser, maar dat gaat helemaal niet? Om welk bestand DSM3x4 gaat het net? Spijtig als al m’n werk voor niets geweest is.

 15. sven toye Says:

  Beste

  als ik bij de filmpjesronde (4 filmpjes vragen gesteld door mensen) doorklik naar de antwoordenpagina dan zijn er daar maar 3 spelers onderaan de pagina aanwezig en kan ik dus maar punten geven aan 3 spelers bij de versie van 4 personen. Ik heb wel degelijk de versie voor 4 personen gedownload. Ik heb dit echt nodig voor een groepswerk op school

  Alvast bedankt

  contacteer sven_toye@hotmail.com

  MVG,

  Sven Toye

 16. sven toye Says:

  Opgelost! Ik ging naar de volgende scherm met toets ‘2’ ipv met ‘n’. Met dank aan Jonathan voor de hulp, superapplicatie

 17. kristien Says:

  Superleuk programma! Ik heb wel één vraagje. Ik heb mijn foto’s toegevoegd en het 10.jpg en dergelijke genoemd. Maar toch komen deze foto’s niet op het beeld… Hoe kan ik dit verhelpen? alvast bedankt!

 18. Davy Dupont Says:

  hallo,
  Ik heb vorig jaar het programma gebruikt en het was super! Dit jaar wil ik dit opnieuw doen, heb alles ingegeven in het antwoordenblad. Als ik nu de finale wil spelen kan ik na vraag 1 niet meer verder, ik kan niet verder spelen en gaan naar vraag 2. Ik merkte nu ook op dat de versie van vorig jaar vastloop op hetzelfde moment op een andere computer. Kan iemand mij verder helpen aub.

  met vriendelijke groeten
  Davy

 19. Witte Says:

  Hey,
  ik weet niet of dit forum nog actief is maar probeer het toch.
  Vorig jaar heb ik deze kwis op een school gedaan en was zeer leuk.
  Nu vertrekken wij dit weekend op weekend met een groep vrienden en wou deze kwis terug maken maar hij werkt niet meer. bij galerij krijg ik de afbeeldingen niet meer te zien net zoals bij de video’s.

  hoe komt dit?

  Mvg
  Jurgen

  • Wesley Butstraen Says:

   Ik heb de laatste keer in december een quiz gemaakt, op basis van wat ik toen vond. Geen idee of de info ondertussen veranderd is?
   Heb je de handleiding goed gelezen?

  • deslimstemens Says:

   Bizar, want het programma is in elk geval niet veranderd. Probeer eens de extensies (.jpg, .flv) weg te halen van de afbeeldingen? Als dat niet lukt, stuur je me dan één van de afbeeldingen eens door?

   • Witte Says:

    Heb een beetje verder gekeken dan mijn neus lang is en blijkt dus dat je de foto’s in de map DSM3x4 moet zetten terwijl de originele in de map ervoor stonden. Ik snap juist niet goed hoe je het aantal spelers kan aanpassen? Alvast bedankt voor jullie reacties en bedankt om zo een superkwis aan te bieden, knap werk!!

   • deslimstemens Says:

    Er zijn gewoon 2 versies van het spel, die je apart kan downloaden

 20. kzwembad Says:

  Beste,

  Ik zou uw spel graag met enkele vrienden spelen binnenkort. Hiervoor heb ik alle bestanden gedownload. Wanneer ik het spel zelf echter in internet wil openen, krijg ik onderstaand bericht:

  Warning: require(): open_basedir restriction in effect. File(./../common.php) is not within the allowed path(s): (/customers/2/a/6/dekompagnie.be/httpd.www:/customers/2/a/6/dekompagnie.be/httpd.private:/customers/2/a/6/dekompagnie.be/tmp:/customers/dekompagnie.be/dekompagnie.be:/var/www/diagnostics:/usr/share/php) in /customers/2/a/6/dekompagnie.be/httpd.www/index.php on line 20 Warning: require(./../common.php): failed to open stream: Operation not permitted in /customers/2/a/6/dekompagnie.be/httpd.www/index.php on line 20 Fatal error: require(): Failed opening required ‘./../common.php’ (include_path=’.:/usr/share/php’) in /customers/2/a/6/dekompagnie.be/httpd.www/index.php on line 20

  Weet u soms hoe ik dit kan verhelpen?
  Alvast bedankt!

  Kwinten

 21. tsjylvie Says:

  Deze computer-dummie heeft hetzelfde probleem. Is het mogelijk dat de applicatie zelf van het net is gehaald?
  thx!

 22. slim slim Says:

  Heb net deze nieuwe versie ontdekt: http://deslimstemens.nu/ Volledig online en met een quiz editor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: